TIM ORTH MEMORIAL FOUNDATION

Hello guys, idag är verkligen en lazy dag för mig. Har haft något planerat varje dag nu i några veckor så det är rätt skönt att inte göra nått. 
 
I fredags var det första dagen av Tim Orth. Det är ett event som samlar in pengar för en minnesfond som hjälper sjuka barn. Det började 13.00 så vi fick ta ledigt efter lunch. Fredagens event är egentligen för barn i lågstadiet men jag tror det var 130 elever utav 200 från senior high på min skola som åkte dit. Bird Island är en lite mindre stad som ligger 10 minuter bort, och det var där det tog plats. Mariyah, Rhea och jag åkte över dit träffade i princip resten av skolan. Huvudeventet var en basketmatch mellan nuvarande seniors på BOLD och några närliggande skolan mot alumnis från BOLD (ex-elever). Under pauserna hade de dunk-teams, dance team & maskots som underhöll. Har några videoklipp som jag kan försöka klippa ihop. Det var väldigt kul, dock blev det lite jobbigt att lyssna på alla barn skrika efter två timmar haha. 
 
Igår var det själva huvudeventet och det var öppet för allmänheten. Basically var det samma sak fast med mer underhållning och en minnesstund för Tim Orth. Det var så mycket folk där, de öppnar dörrarna 16.00 och eventet börjar 18.00 och folk börja köa 15.00. Jag och Miho som jag åkte dit med var där vid 16.10 och vi fick knappt en sittplats. 
 
Det var iallafall en jätterolig fredag och lördag. Jag ska snart ut och gå lite, vi fick snö i veckan men det försvann ganska fort och solen skiner så jag känner att jag borde gå ut haha. 
 
USA | | Kommentera |

MIN VARDAG JUST NU

Hello again, tänkte skriva lite om hur mina veckodagar ser ut nu. Jag har ju mestadels skrivit om min helger för det är då det händer mest saker men vardagen är också annorlunda. 
 
Förutom att vi har det nya schemat i skolan (14 minuter ÄR stor skillnad!) så har också jag börjat i softball. Jag vet inte om ni vet vad det är, men det är ungefär samma sak som baseball, fast med en större boll, mindre plan och pitchern kastar inte överhandskast. Jag var ganska osäker på om jag skulle välja softball i början, den enda erfarenheten jag har är ju liksom brännboll från idrotten i högstadiet. Men, den första träningen (och alla andra för den delen) var verkligen rolig och jag tycker faktiskt att jag blir bättre för varje vecka. Sjukt rolig sport!! Jag har ju också Elsa hemma som spelar i ett klubblag i the cites varje söndag så jag har fått lite förhandstips på hur man slår med slagträet. 
 
Den här veckan var lite speciell med träningarna. Igår tisdag hade vi morgonträning från 06.00-07.30, jag är verkligen så glad att jag bor nära skolan haha. Det var ändå ganska skönt att ha eftermiddagen ledig så jag och Rhea gick till Master's och postkontoret. Idag var coach iväg på något möte så vi hade en zumba-instruktör istället. Det var också sjukt kul. 
 
Det är ju också onsdag idag vilket betyder soup supper och gudstjänst. Vår kyrka började med det på ash-wednesday och jag tror vi kommer göra det fram till påsk. Det blir lite mindre tid för läxor men maten är alltid god och såklart finns det en massa peanutbutterbars och annat gött. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga på om grekiska myter och annat skoj. Ha det fint!
USA | | En kommentar |

LAST WEEKEND

 
 
Ja ni, jag glömde berätta för er att jag åkte till min utbyteskompis Ronja den här helgen. Hon bor ju bara, som jag säkert har skrivit nu tusen gånger, 3 timmar bort. Vi tyckte att det var dags att ses igen så jag och Jeni körde in till the Cities i fredags eftermiddag och mötte upp Ronja med sin v-familj. Därefter åkte vi till en affär som heter Cabela's, eller, det var mer som en gigantisk jaktstuga. De sålde fiskespön, camo-kläder, campingsaker, vapen, ammo, bågar ja typ allt ni kan tänka er att man använder utomhus. De hade till och med ett akvarium och en massa uppstoppade djur, det var mest det jag och Ronja kollade på haha. Jag tror det tog en och halv timme att gå igenom hela affären. Eftersom varken jag heller Ronja är några storjägare så blev det inget inhandlat men det var ändå kul att gå runt därinne. Vi rullade sen vidare mot Cambridge där Ronja bor. 
 
På lördagen tog vi en liten sovmorgon och gick ut på en promenad runt sjön. Vi bor ju i samma stat men ändå ser det ganska annorlunda ut. Jag bor verkligen mitt ute i ingenting och det är 100% platt utan träd medan Cambridge har lite mer träd och format landskap så det var kul att se. Efter det åt vi lunch, duschade och vilade en stund. Jag hade också tagit med mig pärlsocker (finns inte här i USA) så efter lunch åkte vi in till "downtown" Cambridge  för att handla lite mer ingredienser till chokladbollarna. Vi försökte hitta kakao men hittade bara färdigmixar... Värdfamiljen tyckte iallafall om dem (vem tycker inte om chokladbollar?!). 
 
Ronjas värdfamilj har vuxna barn och ett av barnen har en egen utbytesstudent som Ronja och nu jag känner. Hon (v-mamman till andra utbytisen) fyllde år på måndagen så hon bjöd med mig och Ronja ut till Coon Rapids som är en större stad en halvtimme bort för att äta ute med deras kompisar. Vi åt på Famous Dave's, mycket nice var det. Det var tänkt att vi skulle åka till en AMC bio  efter det men klockan blev lite för mycket så vi åkte till ett arcade place istället. 
 
På söndagen gick vi till kyrkan med värdfamiljen. Eller, alltså det var inte direkt en kyrka som vi tänker utan ett större hus mitt ute i ingenstans. När vi kom in dit spelade redan bandet på en platå som var typ en scen. Efter ungefär en halvtimme av det gick prästen upp och predikade i 1,5h. Det var lite mer som en föreläsning typ, och inte så tradionellt kristet. Det var ingen nattvard, trosbekännelse eller sånt annat som vi har i våran luteranska kyrka här i Olivia. Det var väldigt kul att uppleva nått annat. När vi kom hem åt vi lunch, slappade och kollade på film och vid 5 lämnade jag Cambridge och mötte upp Jeni, Eric & Jake i Minneapolis. 
 
Innan vi åkte tilbaka till Olivia stannade vi vid en irlänsk restaurang som hette Houlihan's, det fanns grön öl (som jag inte kunde dricka då...) och en del st. Patrick dekorationer eftersom det var St. Patrick's Day i måndags. På vägen hem körde vi förbi Princes hus/megastudio som han hade för ett tag sedan.
 
Det var min helg! 
USA | | Kommentera |
Upp