COLORADO PT. 1

Okej det var lite mer än en månad sen vi åkte till Colorado, men jag tänkte att det är bättre att jag skriver om det nu i efterhand än att jag inte gör det alls. 
 
Vi lämnade, som jag har skrivit förut, Olivia efter Elsas volleybollträning söndagkväll och körde fram till cirka två på natten. Vi tog in på ett motell i Lincoln, Nebraska för att få lite sömn. Vi stannade inte där särskilt länge utan vi gick upp igen 06.30 och körde vidare. Jag kommer ihåg att vi stannade vid en Dunkin' Donuts och köpte kaffe den morgonen. Det var typ -25 i Minnesota just då och 3 i Nebraska så vi satt ute och drack kaffet, snacka om att vara skadade från en kall vinter haha. 
 
 
Jag tyckte att det var riktigt coolt att åka genom så mycket olika landskap, vi började i Minnesota där det är platt, inga träd men en del fält och farmer här och där. När vi åkte igenom Iowa var det ganska mörkt plus att jag sov mesta delen så det kommer jag inte ihåg riktigt. I Nebraska fanns det verkligen ingenting förutom fält, och när vi kom till Colorado såg det ut som att vi hade hamnat i en västernfilm. Det var dött gräs överallt, tumbleweed som korsade vägen och bruna hus med små egna vädersnurror. Efter ett tag så började vi se nått stort och vitt vid horisonten, det var riktigt coolt att se hur bergen blev större och större, och jag tror det tog oss 5 timmar att komma fram från det att vi såg bergen. 
 
 
 
Vi körde igenom Denver och nästan direkt efter det var vi uppe i bergen. Som tur var hade vi en solig dag med bra vägar, det är ofta ganska mycket trafik genom bergspasset där så när det är dåligt väder kör lastbilarna i högerfilen så att de kan köra upp på bromsrampar som är byggda i bergen. Jeni & Eric berättade att lastbilarna kan ofta tappa kontrollen över bromsarna och att de måste ha kedjor på hjulen men bromsarna funkar inte ändå så kör de rakt upp i bergen så att de kan få stopp på lastbilen. Vi var framme hos cousin Patti i Breckenridge på eftermiddagen så vi åkte till downtown Breck för att hyra skidor och skaffa liftkort. Jag har haft lite otur med hyrskidor här men de jag hyrde den här gången var nog de bästa jag någonsin har testat.
 
Vi åkte tillbaka till huset, alltså vilket hus!! Helt fantastiskt och galet stort. Jag och Elsa bodde på tredje våningen, och eftersom det är så högt över havet (4000m) finns det inte så mycket syre. Jag blev liksom andfådd och yr första dagen av att bara gå i trapporna haha. 
 
 
 
USA | |
Upp